Edit Barlai ne voli koncerte?

Edit Barlai ne voli koncerte?

U Muzičkoj školi Subotica, 4. maja u 18 časova održan je koncert u vidu promocije etnomuzikoloških smerova srednje muzičke škole “Petar Konjović“ iz Sombora i srednje Muzičke škole iz Subotice. Iako su bili organizatori ovog zanimljivog događaja, direktorka Muzičke škole Edit Barlai, nije se pojavila na koncertu.

Koncert je bio humanitarnog karaktera, povodom učešća učenika srednje muzičke Škole “Petar Konjović“ iz Sombora na Međunarodnom takmičenju u Bugarskoj, sa kog su se pre dve godine vratili osvojivši prve nagrade.

Ovaj nastup obilovao je veoma raznolikim repertoarom koji su obuhvatali izvorne vokalne melodije iz Srbije, Mađarske i Hrvatske, kao i izvorne instrumentalne melodije na tradicionalnim instrumentima – dvoglasnim i troglasnim gajdama, tamburi samici, čalgiji, fruli i kavalu.

Gde je direktorka Edit Barlai?

Iako je koncert održan u subotičkoj Muzičkoj školi, koja je i bila organizator, direktorka Edit Barlai nije bila prisutna. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa njom, ali nam je iz škole rečeno da je direktorka jako zauzeta, da obavlja telefonske razgovore i da je ugrožena njena pozicija.

Nakon toga, direktorku smo pozvali na njen mobilni, ali nam je ona prekinula vezu, uz poruku: „Izvinjavam se, na sastanku sam.“

Redakcija sajta idiEdit.com će ponovo pokušati da stupi u kontakt sa gospođom Edit Barlai, ne bismo li dobili odgovor na pitanje zbog čega nije bila na koncertu svojih učenika?

Autor: Zita Letić

Published by

idiEdit

idiEdit je web projekat Udruženja kreativnih stvaralaca PARADOKS grupa koji se bavi slučajevima direktorke Muzičke škole iz Subotice - Edit Barlai.