Electe Otvoreno pismo

Electe: Otvoreno pismo

Electe, Subotica: Ovim putem obraćamo se svima kojima je stalo do istine, u vezi sa neprijatnim raspletom događaja, na relaciji gospođe Edite Barlai, trenutno direktorke Muzičke škole u Subotici i Udruženja „Electe“ Subotica.

Kao društveno odgovorna organizacija, želimo javno da iznesemo svoj stav povodom skandalozne odluke gospođe Barlai, da zabrani učenicima Muzičke škole u Subotici nastup na Humanitarnom koncertu najmlađih umetnika.

Kršeći sve moralne principe, ali i zakone, gospođa Barlai je ugrozila prava dece. Humanitarni koncert, posvećen Udruženju slepih i slabovidih iz Subotice, organizovali smo kao nastup najmlađih umetnika. Cilj nam je bio njihova lična afirmacija, a ne promocija bilo koje muzičke škole. Svi rukovodioci škola su prepoznali i podržali našu ideju, izuzev gospođe Barlai.

Electe optužuje direktorku

Dva dana pred zakazani koncert, učenici, roditelji i profesori su nas obavestili da ih je „direktorka sve ponaosob kontaktirala i saopštila da ne dozvoljava deci da nastupe na koncertu“. I pored najbolje namere, nismo uspeli da odluku gospođe Barlai razumemo i prihvatimo. Argumenti kojima pokušava da opravda svoj čin i koji se menjaju na dnevnom nivou, dodatno su nas uznemirili.

Autokratskim nastupom gospođe Barlai, u vezi s pomenutim događajem, zatečeni su i predstavnici Školske uprave, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, kao i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Subotice. Svakodnevno nam stižu poruke zahvalnosti i podrške od profesora iz Muzičke škole, jer smo odlučili da ovog puta ne okrenemo glavu od problema.

Izvor: electe.org

Published by

idiEdit

idiEdit je web projekat Udruženja kreativnih stvaralaca PARADOKS grupa koji se bavi slučajevima direktorke Muzičke škole iz Subotice - Edit Barlai.