B92 : Rampa za humanitarni koncert

Edit Barlai je u vestima televizije B92 rekla da Muzička škola redovno učestvuju na humanitarnim koncertima, te da su na ovom izostali jer nisu na vreme obavešteni.

„I na ovom koncertu bismo nastupili da smo bili pitani. Pitati roditelje za nastup je amaterski pristup organizatora, a to je čudno pošto su i oni sami nastavnici i završili su muzičku školu, muzičku akademiju i oni znaju da je u ovoj profesiji mišljenje nastavnika od ključnog značaja“, navodi Edita Barlai, direktorka Muzičke škole u Subotici.

I nastavnici su saglasni da je njihovo mišljenje najvažnije i baš zbog toga su još više iznenađeni. Tvrde da su učenike spremali za ovaj koncert i odobrili im nastup.

„Talentovana deca ne smeju da budu sputani sa puta, što se tiče takmičenja, što se tiče koncerata. Po meni ovo je apsurdna situacija da smo došli uopšte do ovoga“, kaže Žuga Pal, profesor violine.

„Ja sam profesor u ovoj školi 28 godina. Nikada nikome nije zabranjeno da nastupi na nekom, bilo kakvom koncertu, a kamoli humanitarnom za slabovidnu decu. Mislim, to je baš onako bilo iznenađujuće“, ističe Mira Temunović, profesor tambure.

Izvor: B92

Published by

idiEdit

idiEdit je web projekat Udruženja kreativnih stvaralaca PARADOKS grupa koji se bavi slučajevima direktorke Muzičke škole iz Subotice - Edit Barlai.