Doktor: Otvoreno pismo

Vi ste lud čovek, ako ste uopšte čovek! Ko ste Vi da mislite? Ko Vam je dao pravo na to? Ko ste Vi da se ne slažete sa zabranom humanitarnih koncerata?! Vi ćete da se suprostavljate instituciji direktorke…?!!!

Mladi umetnici, kako ih nazivate, su najobičnija deca – derišta kao svaka druga. Znate kakvi su oni: bezobrazni, nevaspitani, nedokazni… Tako razmaženi, žele još i da sviraju! Hoće da sviraju pred publikom? Za koga? Za slepe i slabovide osobe. Šta će njima koncert kad ne vide izvođače? Apsurdno je to organizovati, pa još i humanitarno.

Ti Vaši iz Udruženja Electe su čisti amateri. Oni ni ulaznice ne znaju da naplate. Ljudi besplatno dolaze na njihove koncerte. Dovode neke svetske face u Suboticu, a muzičara ima i na Prozivci, u Bajmoku… Valjevu, ako je baš potrebno da žive daleko… Dovode horove, simfonijske orkestre… Šta će im toliko ljudi? Organizuju Koncertnu sezonu Subotice? Od tih sezona jedina koja valja je ona za parenje!

Vi agitujete za takve ljude? Za Electe? Za one koji čak snimaju sve to i besplatno dele na internetu? Pa jeste li svesni da u toj Organizaciji ima Srba, Mađara, Hrvata, Bunjevaca… dece iz mešovitih brakova?! Znate li da su to akademski obrazovani ljudi…? Niko od njih nema ni pedeset godina, a žele da rade! To je čist, ali čist – AMATERIZAM!

Ugledajte se na profesionalce. Na one što racionalno i odgovorno zabranjuju humanitarne koncerte. Na one što vole svoje fotelje i mrze one koji žele da rade. Na one koji maestralno izmišljaju razloge zbog čega deca ne mogu da nastupaju. Na one koji otpuštaju svoje najbolje radnike. Na one koji svoj kolektiv zastrašuju, šikaniraju, ponižavaju…

Vi ste, Nemanja, jedan beznadeždan slučaj, iako Vam se majka zove Nadežda.
Vi ste lud čovek!

Doktor sa privatnog fakulteta

Published by

idiEdit

idiEdit je web projekat Udruženja kreativnih stvaralaca PARADOKS grupa koji se bavi slučajevima direktorke Muzičke škole iz Subotice - Edit Barlai.