Važno je ne učestvovati!

Editijada – razdoblje koje starim Grcima nije bilo poznato. Novija istorija ovaj pojam svrstava u nadprirodne događaje, kada jedna direktorka zamenjuje sebe samu. Ljubitelji sporta, s(p)rdačan pozdrav!

Neko će reći: “Završila se Olimpijada.” Taj neko greši. Završile su se Olimpijske igre. I to letnje. A počinje nova olimpijada – razdoblje između olimpijskih igara. Trajaće četiri godine, dok ne počnu nove u Tokiju.

Neko će reći: “Daleko je Tokio. Dugo je čekati četiri godine.” Tog nekog ćemo utešiti – Blizu je Subotica, uskoro počinju Editine igre!

Editijada – zabava koja traje

I dok traje Editijada, bogovi ozbiljno razmišljaju o novim igrama. Za razliku od svojih kolega koji su patili od “razređenog vazduha” na Olimpu, oni nemaju taj problem. Gradska kuća je fina građevina, visoka taman koliko je potrebno.

Doduše, nekadašnji glavni bog je odmaglio. Prognostičari kažu da će ova pojava, u narodu poznatija kao “odmaglaj”, ozbiljno uticati na razvoj budućih igara. U svakom slučaju, dužni smo da odamo priznanje pređašnjim Editinim igrama.

EI 2015 – Setimo se samo nekoliko disciplina:

– Održavanje humanitarnih koncerata sa preponama;

– Bacanje koplja na Electe;

– Zavrtanje koleginici ruke grčko-rimskim stilom;

– Preskakanje lanca u kancelariji;

– Izbacivanje profesora iz škole na 400 metara (…)

Duh editizma u nama ne jenjava. Vatra tinja i rasplamsava se. Ko će imati tu čast da je nosi i upali oganj večni, videćemo.

Ne shvatamo, ali ne odbacujemo čuveno geslo Editijade:

Važno je ne učestvovati!

 

Otpisao: Nemanja Mirković

Published by

idiEdit

idiEdit je web projekat Udruženja kreativnih stvaralaca PARADOKS grupa koji se bavi slučajevima direktorke Muzičke škole iz Subotice - Edit Barlai.