idiEdit.com – Godina druga

Danas slave pravoslavni vernici, proleteri i radnici. Na Praznik rada se ne radi, a na Vaskrs se “tucaju” premijeri. U tim okolnostima, sajt idiEdit.com skromno obeležava svoj prvi rođendan.

“Ko radi ne boji se Edit” je prvi članak objavljen na ovom sajtu, koga je pokrenula PARADOKS grupa, u znak kreativnog protesta protiv sramnog ponašanja direktorke Edit Barlai Zabrana humanitarnog koncerta za učenike Muzičke škole u Subotici, beše kruna njene bahatosti.

Za sada. (?)

Prilog u vestima televizije B92

Prenosili su i drugi nacionalni i lokalni mediji o slučajevima direktorke Barlai. Dnevni listovi Blic i Novosti su pisali o zavrtanju ruku i postavljanju lanca za profesore, a televizija Vojvodine je u svom prilogu imala deo posvećen sajtu idiEdit.com

Novinarka Natalija Jakovljević se usudila da misli o ovome slučaju i napiše članak na portalu maglocistac.rs – Školska zabrana, šansa za osvajanje slobode.

Televizijskoj voditeljki i autoru emisije Subotica danas by Nataša, svidela se ideja sajta idiEdit.com i koncept rešavanja problema. Pogledajte kako je Nataša Kopilović prokomentarisala web projekat idiEdit.

“Go Edit, Go!”

Prva A1-a/001 faza sajta je uspela! Postali smo poznati i omiljeni, naročito u pauzama državnih činovnika Lokalne uprave Grada Subotica.

Odoleli smo mnogim verbalnim i hakerskim napadima, ne primenjujući nikakvu silu i pogrdne reči.

Pored 4.133 posetilaca, zavoleo nas je i Google, naročito uz pojmove: Edit Barlai i Muzička škola Subotica.

idiEdit_TEST2
idiEdit.com – rezultat testiranja sajta u januaru 2016. Klikni za novo testiranje.

idiEdit.com – Faza druga nije duga

U drugoj godini postojanja web projekta idiEdit.com naša redakcija očekuje opstanak direktorke Barlai, njenu apsolutnu dominaciju i prkos zdravoj pameti.

Nadamo se produžetku agonije i skraćivanju lanaca, jer su i ovi kojima su ruke zavrtane popustili u vladanju. Uživaćemo u cvrkutu ptica kukavica, diveći se hrabrosti jedne heroine – Super Guska ulazi u Školu.

Sigurni smo da je ovo tek početak jedne priče u kojoj ćemo spojiti glupo i beskorisno.

Redakcija sajta idiEdit.com

Published by

idiEdit

idiEdit je web projekat Udruženja kreativnih stvaralaca PARADOKS grupa koji se bavi slučajevima direktorke Muzičke škole iz Subotice - Edit Barlai.