Svim braniteljima Edit Barlai

Svim braniteljima Edit Barlai

Nije lako biti na strani istine. Još je teže biti protiv istine. Braniteljima svih (ne)dela, ali i lika gospođe Edit Barlai, postaje baš teško ovih dana. Ostaju im još samo uvrede, jer im činjenice davno okrenuše leđa.

Na svu sreću, branitelja nema mnogo. Više je onih kojima je sve ovo mučno, kako kažu. Onih, koji se ne bi zamerali nikome, mešali u „tuđe stvari“. Razumem ih. Zamislite svog komšiju koji tuče svoju suprugu. Vi čujete zapomaganje žene, lomljavu u susednom stanu, ali ipak odlučite – okreni glavu na drugu stranu, to nisu tvoja posla.

U ovom slučaju, nema potrebe ništa da zamišljate. Ono što se dešava je surova realnost – Gospođa Barlai je zabranila deci, učenicima škole kojom trenutno rukovodi, nastup na humanitarnom koncertu. Možda to nije fizičko, ali je ipak nasilje. Atak na elementarna prava deteta, kršenje svih moralnih normi ponašanja, ali i krivično delo. Na tako nešto, nikada neću okrenuti glavu.

A onda se pojave i branitelji. Sa svojom „istinom“ i „moralnim pridikama: ” Šta vi iz Valjeva hoćete, gledajte svoja posla i ne uzrujavajte javnost; Sejete mržnju; Preispitajte svoju inteligenciju i sposobnost rasuđivanja (…)

Na reprezentativnom primeru branitelja lika i dela gospođe Barlai, subotičkog novinara, gospodina Tome Vojnića, preispitaću samo svoju sposobnost rasuđivanja.

Gospodin Toma Vojnić preko društvene mreže Fejsbuk kaže:

– Anonimna grupa Paradox ( proverite oba sajta !) javno pokreće kampanju protiv direktorke Barlai,uz lažnu informaciju o 26.mestu Muzičke škole na Republičkom takmičenju 2015.Inače 26. je redni broj tabele.!!!!! Zaista primitivno i nesuvislo.

Gospodin Vojnić dobija neoboriv dokaz da broj 26 predstavlja plasman škole na Republičkom takmičenju, po kriterijumu kvaliteta nagrada. Pogledajte zvanične rezultate na sajtu Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije.

Takođe, gospodin Vojnić dobija i dokaz da PARADOX group zvanično postoji više od deset godina i da je uredno evidentirana u Agenciji za privredne registre Republike Srbije.

Nisam ni očekivao izvinjenje, ali nisam ni dalje „uplitanje u kučine gospodina Vojnića.“ Ne priliči. On počinje sam sebe da demantuje. Za novinarski prilog koji se emitovao u vestima B92 o slučaju zabrane nastupa dece na humanitarnom koncertu, gospodin Vojnić komentariše:

– dobar prilog,novinarski korektan. (3. maj 2015. u 20:17)

Nekoliko sati nakon toga, 4. maja 2015. godine u 10:24, izjavljuje:

– Dobar je ocena srednje žalosti.Inače,prilog vrvi od grešaka.A da le je tendeciozan procenite i pronađite odgovor :“I nastavnici su saglasni da je njihovo mišljenje najvažnije i baš zbog toga su još više iznenađeni. Tvrde da su učenike spremali za ovaj koncert i odobrili im nastup“…Mira Temunović prof TRUBE…TRUBE .Jedian u Evropi.Ne podržavam Barlai,podržavam ISTINU,OBJEKTIVNOST.Uopšte ne razmatram niti me interesuje direktorka Barlai.Ona je prolazna,baš kao i MI i VI.Interesuje me Muzička škola,ako već hoćete da znate.

„Inače,prilog vrvi od grešaka.“ Naglašava čovek čiji komentari na Fejsbuku ne zadovoljavaju elementarne pravopisne norme.

Naposletku, sledi „poslastica“ gospodina Vojnića, za koju sam još u Valjevskoj gimnaziji naučio da je lapsus memorie:

– Miloš Radović izjavljuje „Pozvali smo najreprezentativnije učenike….!!!!!I POČINJE DA GOVORI O UČENICIMA,A NE O DECI.

Zamislite vi bezobraznog Miloša Radovića – DECU NAZIVA UČENICIMA!

Iako sam zanemario očiglednu nepismenost gospodina Vojnića, kao i sva njegova vređanja, nisam uspeo da shvatim njegov motiv branitelja. Jednostavna 15dedukcija me stalno dovodi do istog rezultata – čovek se zaljubio. Sa druge strane, domaće vaspitanje mi ne dozvoljava da pomislim – nije strašno voleti udatu ženu.

Priznajem! Ovu odbranu, vrsnog branitelja lika i dela gospođe Edit Barlai, gospodina Tome Vojnića – ne razumem!

Napisao: Nemanja Mirković

Published by

idiEdit

idiEdit je web projekat Udruženja kreativnih stvaralaca PARADOKS grupa koji se bavi slučajevima direktorke Muzičke škole iz Subotice - Edit Barlai.