Lanac za profesore

Lanac za profesore – nova ideja

Direktorka Muzičke škole u Subotici, gospođa Edit Barlai naložila je da se u kancelariji postavi LANAC ZA PROFESORE. Po nalogu prosvetne inspekcije, Školski odbor će preispitati njenu odgovornost.

U četvrtak 25. juna 2015. godine u 16.00 časova održaće se sastanak Školskog odbora Muzičke škole u Subotici. Po Izveštaju prosvetne inspekcije Školskom odboru naloženo je da se detaljno preispita odgovornost direktorke Edit Barlai. Izveštajem je utvrđeno da je direktorka Barlai predlagala i usvojila nezakonite radnje, čime je grubo prekršila svoja ovlašćenja.

Lanac nije dovoljan

Nakon izveštaja inspekcije, direktorka Barlai fizički je napala profesorku tradicionalnog pevanja, Žofiju Kanalaš. Slučaj je prijavljen nadležnim organima, a povodom ovoga biće pokrenut postupak posredovanja koji će voditi gradski ombudsman.

Nažalost, ovo nije bio jedini incident gde je direktorka Barlai nasrnula na zaposlene u Muzičkoj školi Subotica. Tako je jednoj profesorki zavrnuta ruka zbog ulaska u „zabranjeni deo“ školske kancelarije. Po nalogu direktorke Barlai pomenuti prostor ograđen je lancem.

U školi vlada nezapamćena atmosfera straha i beznađa. Pomoćnim radnicima je zabranjena bilo kakva komunikacija sa nastavnim osobljem, uz pretnju smanjenja plate. Štiteći svoja elementarna prava, zaposleni Muzičke škole poslali su svoje prijave Školskom odboru kao i nadležnim organima u Gradskoj upravi.

Preko 70% srednjoškolaca Muzičke škole u Subotici potpisalo je peticiju u kojoj je zatražena smena direktorke Edit Barlai.

Izvor: Udruženje Electe Subotica

Published by

idiEdit

idiEdit je web projekat Udruženja kreativnih stvaralaca PARADOKS grupa koji se bavi slučajevima direktorke Muzičke škole iz Subotice - Edit Barlai.