Direktorka odbacuje optužbe

Lancem pregrađena kancelarija, strah i diktatura, fizički napadi, peticije učenika, zahtevi za smenu… To je samo deo optužbi izrečenih na račun Edit Barlai, direktorke Muzičke škole u Subotici.

Ona kaže da postoji internet sajt na kojem se protiv nje vodi medijska hajka, kako bi je nastavnici oterali iz škole, te da se zbog toga obratila Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Muzička škola u Subotici jedna je od najstarijih i najuglednijih u Srbiji. Ima 700 učenika i oko stotinu profesora. Većina njih, kao i Udruženje „Elekte“ i „Garden kvartet“, traže smenu Edit Barlai, direktorke škole, iznoseći na njen račun niz optužbi.

„Naša direktorka Edit Barlai uvela je diktaturu u školi, nad decom i nad profesorima, što mislim da nije u redu. Ja od pete godine sviram violinu, odrastao sam u ovoj školi, ali ovako nešto nikad nisam ni čuo ni video“, kaže Žiga Pal, profesor violine.

Mira Temunović, profesorka tambure, kaže da je Inspektorat odradio svoj deo posla i naložio da Edit Barlai mora da je vrati na mesto pomoćnice direktorke, ali da ona to nije izvršila i da zato sledi odlazak na sud.

„Ne znamo koji je razlog, ali 19. aprila zabranila je da sviraju na našem koncertu u Gradskoj kući“, kaže Noemi Gereg iz Udruženja „Elekte“ iz Subotice.

Izvor: RTV

Published by

idiEdit

idiEdit je web projekat Udruženja kreativnih stvaralaca PARADOKS grupa koji se bavi slučajevima direktorke Muzičke škole iz Subotice - Edit Barlai.